Rožnovské školy přivítají 172 prvňáčků

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Do školních lavic v rožnovských základních školách usedne v pondělí celkem 172 prvňáčků. Jak uvedl mluvčí města Tomáš Gross, je to o tři méně než v loňském roce.

„Nejvíce nových žáků přivítá ZŠ 5. května. Do prvních třídy se tady přihlásilo 39 dětí. O dva žáčky méně pak má má ZŠ Pod Skalkou (37 prvňáčků) a o tři méně ZŠ Koryčanské Paseky (obě 36 prvňáčků). Následuje ZŠ Videčská (27), ZŠ Záhumení (17) a ZŠ Sedmikráska (16). Poslední jmenovaná je ale soukromou školou, ve které tento počet znamená plnou třídu, protože se zabývají inkluzivním a individuálním vzděláváním,“ vypočítala starostka Rožnova Markéta Blinková.

Školy se na příchod nových žáků chystají různě. Například na ZŠ Videčská připravují slavnostní uvítání s dětmi, rodiči, ostatními hosty i ředitelkou školy. ZŠ Záhumení zase organizuje pasování prvňáčků.

Počet prvňáčků se zřejmě v dalších letech nijak zásadně měnit nebude. „Počet dětí je v souladu s populační křivkou, která mimochodem kulminovala v roce 2011 u dětí nastupujících do mateřských škol. To se samozřejmě do pár let projeví i u dětí nastupujících do základních škol. Obecně ale lze říci, že se v posledních letech rodí mírně více dětí,“ řekl vedoucí odboru školství Dušan Vrážel.

Školákům budou cestu do a ze školy hlídat strážníci Městské policie Rožnov pod Radhoštěm, kteří budou opět pravidelně střežit nejvytíženější přechody pro chodce ve městě. 

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x