Policisté odvolali pátrání po mladíkovi z Brodu

UHERSKÝ BROD - Policisté mohli odvolat pátrání po dvaadvacetiletém muži z Uherského Brodu, kterého od druhé poloviny července jeho blízcí pohřešovali. Jak se ukázalo, pobýval na Slovensku, serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Právě na Slovensku mladého muže náhodně zastavili policisté při běžné kontrole a zjistili, že je po něm vyhlášeno pátrání. Informovali kolegy v Česku a matka mladého muže si pak pro syna přijela.

Už o týden dříve přitom uherskohradišťští policisté mohli matce přinést po dlouhých týdnech pozitivní zprávu o tom, že její pohřešovaný syn je naživu. Při běžné kontrole na něj narazili policisté ve Slovinsku. „Neboť mladý muž je plnoletý, nebylo třeba žádného dalšího opatření k zajištění jeho bezpečí či převozu do místa trvalého bydliště. Vyrozuměli české policisty a ti následně mladíkovu matku. Smysluplnost a efektivita vyhlášení pátrání v celém Schengenském prostoru a kontroly lidí ze strany policie se v tomto případě jednoznačně potvrdila,“ poznamenal Mergental.

Několikatýdenní úsilí policistů při zjišťování sebemenších detailů o možném výskytu pohřešovaného muže tak skončilo jeho šťastným návratem a odvoláním pátrání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x