Na Slovácku přibylo opilých šoférů za volantem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Policisté na Uherskohradišťsku zastavili v uplynulém týdnu více podnapilých řidičů než v týdnu předtím. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Před dvěma týdny odhalili strážci zákona tři šoféry pod vlivem alkoholu, v posledních sedmi dnech ale jejich počet stoupl na šest. Do alkoholové šestice patří i třicátník, který řídil svou octavii v okolí Polešovic. Buchlovičtí policisté v jeho dechu opakovaně naměřili téměř tři promile alkoholu. A to při jízdě vezl své děti. O jedno promile nižší hodnotu naměřili policisté mladému řidiči felicie poté, co jej zastavili strážníci při odjezdu od supermarketu v Hradišti. Dvaadvacetiletý řidič si troufl řídit auto nejen se dvěma promile v krvi, ale i přesto, že nemá řidičský průkaz. Další mladý řidič (20) nadýchal 2,3 promile při řízení VW Passatu ve dvě hodiny v noci ve Strání.

Jednou z priorit uherskohradišťských policistů je i kontrola dodržování rychlostních limitů. Pro bezpečnou jízdu je podle policistů důležité také přizpůsobení rychlosti jízdy dopravně technickému stavu silnice v kombinaci s vlastnostmi vozidla a v neposlední řadě schopnostmi řidiče a jeho smyslu pro bezpečnou jízdu. Nepřiměřeně rychle jel například dvacetiletý mladík od Suché Lozi k Nivnici. Ve svém VW Passatu jel naštěstí sám. Ve vysoké rychlosti nezvládl bezpečně vyjet z levotočivé zatáčky a vvyjel vpravo mimo komunikaci. „Snažil se vrátit zpět na silnici, a proto strhl řízení vlevo. Při prudkém manévru dostal smyk a vůz najel do travnatého břehu vlevo, několikrát se přetočil přes střechu a zůstal stát na poli. Při havárii utrpěl střízlivý řidič otřes mozku a zhmožděniny, s nimiž byl převezen do nemocnice,“ doplnil Mergental.

Při více než dvojnásobném překročení rychlostního limitu byl přistižen zahraniční řidič fabie projíždějící Bystřicí pod Lopeníkem. Policistům radar hlásil 111 kilometrů v hodině. Vzhledem k závažnosti mu policisté uložili kauci 10 tisíc korun, kterou musel dvaatřicetiletý řidič zaplatit dřív, než mohl s autem pokračovat v jízdě.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x