Na Zlínsku budou v souvislosti s automobilovými závody platit další uzavírky

ZLÍN - V okolí Zlína se také v neděli pojede 43. ročník Barum Czech Rally a řidiči i poslední den závodu musejí počítat s uzavírkami některých silnic. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Jana Macalíková.

V neděli se jede trať Maják (začíná na Kudlově právě poblíž Majáku, vede přes Malenovice do Napajedel a Komárova), Jankovice (start v Košíkách přes Jankovice, Kostelany, Újezdsko do Milovic), Žlutava (začíná se poblíž Bělova, trať vede přes Žlutavu, míjí Halenkovice a končí u Napajedel).

Uzávěrky všech rychlostních zkoušek začnou hned v ranní hodinách. Podle organizátorů bude trať Maják otevřena v 15.17 hodin, trať Jankoivce v 16.05 a trať Žlutava v 16.58 hodin.

V souvislosti s pořádáním rychlostní zkoušky Maják budou autobusy linky 31 vynechávat zastávky Maják-točna a Ke Křibům a pojedou od okružní křižovatky přímo na zastávku Krematorium. Stejně tak i v opačném směru jízdy. Autobusy MHD linky 31 budou mít na transparentu upozornění: MIMO MAJÁK.

„Na objednávku pořadatelů rallye zajistí dopravní společnost v neděli zvláštní autobusovou kyvadlovou dopravu ze zastávky Náměstí Práce na zastávku U Majáku. Autobusy se otočí na okružní křižovatce a pojedou od zastávky U Majáku zpátky na zastávku Náměstí Práce. Tyto autobusy budou jezdit podle zvláštního jízdního řádu přibližně dvakrát za hodinu. První spoj pojede ze zastávky Náměstí Práce v 6.41 hodin, poslední v 14.44 hodin. Pro cestující je tato kyvadlová doprava bezplatná, náklady hradí pořadatel rally,“ dodal za Dopravní společnost Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x