VIDEO: Nedělní dopolední erzetu na Majáku dramatizuje déšť

První nedělní rychlostní zkouška Barum Czech Rally 2013 na Majáku odstartovala několik minut před devátou hodinou a jeí průběh se začal hned po začátku dramatizovat. Nakonec Roman Kresta přerušil v úvodní nedělní rychlostní zkoušce vítěznou sérii Jana Kopeckého, který kraloval na všech předchozích devíti měřených úsecích.

Krásné počasí minulých dní překazil déšť, a tak se jezdci museli vyrovnávat s nepřízní počasí a cenné vteřinky na soupeře se o to hůře sbíraly. Podmínky nejvíce seděly Krestovi, který o jedinou desetinu porazil Jaromíra Tarabuse. Třetí nejrychlejší čas si na rychlostní zkoušce Maják připsal Pavel Valoušek, jehož v sobotu trápily technické problémy a nabral velkou ztrátu. Jednička továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký i přesto zvýšil náskok v čele průběžné klasifikace, protože jeho největší konkurent v boji o celkové prvenství Václav Pech na mokré trati také ztratil.
Ještě před startem desáté RZ povolili sportovní komisaři kvůli hustému dešti dodatečné prořezávání pneumatik, které je jinak zakázáno pro vozy skupin 2 a 3. Podívejte se, jak si jezdci poradili na mokré trati s „vracákem u Malenovického hradu.“

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x