Zlínský kraj chce oslovit polský trh

ZLÍN - Zástupci polských cestovních kanceláří, zejména z Krakova, Katovic a okolí, budou od středy 4. září do pátku 6. září poznávat turistické atraktivity a infrastrukturu Zlínského kraje. Serveru Zlin.cz to řekla Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Ke studijní cestě pozvala zástupce polských kanceláří Centrála cestovního ruchu Východní Moravy. „Program pobytu zahrnuje velmi pestrou nabídku toho nejlepšího z našeho kraje. Snažíme se tímto způsobem zaujmout naše hosty natolik, aby se jednotlivé destinace Východní Moravy objevily v nabídkách polských cestovek,“ shrnula hlavní záměr studijní cesty Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy. Jak dodala, v průběhu třídenní cesty skupina postupně navštíví Buchlov, Buchlovice, Velehrad, Bunč, Kroměříž, Zlín včetně zoo, poutní místo Sv. Hostýn, Rožnov pod Radhoštěm a Valašské Meziříčí.

Studijní cesta, která je financována z prostředků Regionálního operačního programu, navazuje na úspěšnou prezentaci Východní Moravy na začátku letní sezony v Krakově. Tehdy zaujala nabídka také polské novináře a informace o Kroměříži se objevila i na hlavní straně známého polského internetového portálu onet.pl.

 „Polský trh je pro nás velmi důležitý i proto, že počet hostů, kteří k nám z Polska přijíždějí, má výrazně rostoucí tendenci,“ zdůraznila Daňová. V prvním pololetí tohoto roku vykázaly statistiky nárůst polských turistů o 69 procent oproti loňskému roku. Celkem jich za půl roku přijelo 4 925, což je o dva tisíce více než loni. „Projevují se tak naše aktivity na tomto trhu, který se dlouhodobě snažíme oslovovat a využívat jeho potenciál. Tento trend chceme udržet,“ uzavřela Dana Daňová.

Ve Zlínském kraji v prvním pololetí 2013 vzrostl počet zahraničních hostů o 18 procent. Nejčastěji sem přijíždějící  Slováci, Poláci, Němci, Rakušané, Italové a Rusové.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x