V Uherském Hradišti se uskuteční Den s autoškolou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Ukázky zásahu hasičů na vozidle, jeho uhašení a zajištění či názorné vyproštění osob z vozidla v případě dopravní nehody zahájí v pátek 6. září již třetí pokračování dopravně bezpečnostní akce Den s autoškolou, která se bude konat v areálu ČSAD na Malinovského třídě v Uherském Hradišti. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Pášma.

 Akce se zúčastní deset autoškol se svými žáky, je ale volně přístupná také veřejnosti.

„Účastníci budou rozděleni do dvou skupin, kdy jedna bude zůstávat v areálu ČSAD, druhá skupina se přemístí na řízenou křižovatku ulice Sokolovská a Malinovského třídy, kde bude připravena ukázka Policie ČR s řízením provozu jak za pomocí technických prostředků, tak policistou,“ nastínil další program Antonín Tvrdoň z odboru dopravy Městského úřadu Uherské Hradiště. „Na praktických příkladech tady ukážeme, jakých chyb se řidiči běžně dopouštějí a čeho je nutné se vyvarovat,“ doplnil.

V další části si budou žáci moci vyzkoušet nácvik jízdy zručnosti na vytvořeném autocvičišti. „Současně bude Armáda ČR poskytovat zájemcům praktickou ukázku převrácení vozidla a simulaci nárazu na speciálním trenažeru, kde se lidé přesvědčí o funkčnosti bezpečnostních pásů a budou mít možnost nácviku, jak se má osoba z havarovaného vozidla vyprostit,“ poznamenal Tvrdoň.

Časový harmonogram bude uzpůsoben dle aktuální potřeby jednotlivých složek a zájmu ze strany veřejnosti. Předpokládaný konec akce je v 14 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x