Kloboucká delegace se prezentovala v Zelowě

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Folklor jižního Valašska už znají i za polskými hranicemi. Napomohla k tomu delegace z Valašských Klobouk, která přijala pozvání partnerského města Zelowa a zúčastnila se tamních dožínek v nedaleké obci Kleszcow. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Při návštěvě doprovázel zástupce města rovněž Národopisný soubor Klobučan, který na probíhající kulturní akci vystoupil. Návštěvníci se tak mohli seznámit s valašskými zvyky, tradicemi i lidovou muzikou.

„Do Polska jsme se vypravili na osobní pozvání starosty okresu Belchatow a starostky našeho partnerského města Zelowa. Dostali jsme příležitost představit při jejich okresních dožínkách v Kleszcowě naši kulturu a tradice, a tak jsme přizvali také soubor Klobučan s jeho vedoucí Hanou Tarabusovou. Mladým muzikantům a tanečníkům bych tímto velmi rád poděkoval za skvělou reprezentaci našeho města. Během víkendu si získali přízeň polského publika a sklízeli velký ohlas,“ vyjádřil starosta města Valašské Klobouky Dalibor Maniš.

Návštěva se uskutečnila v rámci spolupráce Valašských Klobouk se svými partnerskými městy. Delegaci vedenou starostou Daliborem Manišem tvořilo 20 členů souboru Klobučan a čtyři zástupci města. Připojil se také zastupitel František Sába, který zajistil dopravu do Polska.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x