Ve Zlíně vznikl první baseballový klub

ZLÍN - Ve Zlíně vznikl vůbec první baseballový klub a první zářijový týden chystá i svůj historicky premiérový nábor. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí klubu Roman Bělohlávek.

K oficiálnímu založení Baseball Cubu Cobblers (Ševci) Zlín už chybí jen razítko Ministerstva vnitra ČR. Hlavními cíli klubu jsou rozvoj sportu, příprava a výchova vlastní základny dětí, mládeže i dorostu, vybudování špičkového A týmu, kvalitní zázemí a v neposlední řadě šance vychovat úspěšné a kvalitní sportovce.

O basebal je podle trenéra a bývalého slovenského nadhazovače a rozhodčího Romana Meška ve Zlíně velký zájem. Klub proto chystá už ve čtvrtek a v pátek nábor nových hráčů. Uskuteční se po oba dva dny na ragbyovém hřišti ve Zlíně v 18 hodin. „Nepůjde však jen o nábor,  jako hlavní program obou večerů jsou připraveny skutečné zápasy těch nejlepších klubů z České republiky – Draci Brno,  Nuclears Třebíč, Skokani Olomouc a Ostrava Arrows,“ podotkl Meško.

Klub má podle trenéra velké ambice. „Chceme, aby se lidem dostal baseball pod kůži. V každém z nás je talent, chce ho jen najít. Šanci dáme každému,“ prohlásil Meško.

Baseballový klub zatím nemá vlastní zázemí. Trénovat a hrát se bude na ragbyovém hřišti ve Zlíně a na hřišti 3. ZŠ Slovenská. V tělocvičně této školy se pak budou konat i víkendové tréninky během zimní přípravy. O dalších možnostech tréninků vedení klubu jedná. „Máme plnou podporu České Baseballová Asociace – ČBA a také města Zlín – města sportu. Věříme v sílu svého přesvědčení dosáhnout až ke hvězdám české extraligy i výš, do, i za hranice Evropy,“ dodal Bělohlávek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x