Prezidentský pár čeká v kraji nabitý program

ZLÍNSKÝ KRAJ - Prezident republiky Miloš Zeman s manželkou Ivanou Zemanovou navštíví společně ve dnech 4. až 6. září Zlínský kraj. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková, hlavu státu i první dámu čeká na několika místech kraje bohatý program.

Hned ve středu přivítá prezidentský pár hejtman kraje Stanislav Mišák se svou ženou. Zemanův příjezd se očekává v 10.40 hodin. Kolem 11. hodiny se Zemanovi setkají s krajskými zastupiteli a krátce po poledni navštíví slavný Baťův historický výtah. Poté v Baťově institutu zhlédnou expozici Princip Baťa – Dnes fantazie, zítra skutečnost.

„Prezident si najde čas i na studenty, sejde se s účastníky projektu Nejlepší podnikatelský záměr a dorazí i za středoškoláky do Gymnázia Zlín – Lesní čtvrť,“ poznamenala Dvorníková. Po 16. hodině by se měl prezident přesunout do sídla slušovické firmy Greiner packaging, kde ho čeká setkání se zaměstnanci firmy a občany Slušovic. Užít si ho budou moci i lidé na náměstí Míru, kam by měl přijet po 17. hodině. Pokud ovšem bude pršet, přesune se setkání s občany Zlína do prostor Městského divadla Zlín. Na závěr přivítají hlavu státu na zlínské radnici.

Druhý den své návštěvy zavítá prezident se svou ženu na Valašsko a Kroměřížsko. „Nejprve po 11. hodině přijede Miloš Zeman do Valašských Klobouk, krátce před 13. hodinou má domluvenou schůzku ve firmě Kovar v Leskovci u Valašské Polanky, v 15.25 hodin ho pak čeká návštěva Vsetínské nemocnice a pobyt na Valašsku zakončí prezident debatou s obyvateli a poté i představiteli města,“ upřesnila Dvorníková.

V 18.20 hodin by měl Zeman dorazit na Svatý Hostýn, kde navštíví baziliku Nanebevzetí Panny Marie a v 19.10 hodin ukončí svůj čtvrteční program na Velkém náměstí v Kroměříži, kde se s ním mohou setkat obyvatelé města.

V pátek vyrazí prezident na Uherskohradišťsko. Svou cestu tu začne v 10.45 hodin v uherskobrodské České zbrojovce. Po 12. hodině se přesune do Uherského Hradiště, kde bude na Masarykově náměstí k dispozici občanům a ve 12.40 hodin se přemístí na místní radnici. Návštěvu kraje pak ukončí ve 13.15 hodin tiskovou konferencí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x