Policisty zaměstnala opilá řidička

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Silně opilá řidička (48) jela ulicemi Uherského Hradiště a během jízdy zdemolovala auto, dopravní značku a nakonec nabourala i do zídky u autobusové zastávky. Server Zlin.cz o tom informoval policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na podnapilou ženu za volantem upozornili policisty náhodní svědci. Řidička se v tu chvíli nacházela v okolí Šafaříkovy ulice. „Zatím volali další svědci popisující jízdu auta v protisměru a následně jeho havárku do zdi. To už dojížděla policejní hlídka na začátek stoupání ulice Větrné, kde bylo havarované auto i s jeho řidičkou. VW Polo nabouralo do zídky u autobusové zastávky. Policisté zajistili osmačtyřicetiletou řidičku, která při dechové zkoušce nadýchala 2,5 promile alkoholu,“ konstatoval Mergental.

Dopravní policisté začali zjišťovat, kudy žena jela, a co vše při své jízdě provedla. Ukázalo se, že v Šafaříkově ulici nabourala do dopravní značky a plastových kontejnerů. Když vycouvávala, nabourala zaparkované auto, při následném rozjezdu se nevlezla na silnici, vjela na trávník, kde se obloukem vrátila na silnici. Pak měla jet protisměrem k Sadům a na křižovatce s ulicí Větrná odbočila doleva, kde přejela do protisměru a narazila do kamenné zdi u zastávky. Pak už auto zůstalo stát. Při této jízdě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Ženě nyní hrozí až tříletý trest vězení a zákaz řízení až na 10 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x