Barumka nezvyklým způsobem zasáhla do pátrání po zraněném muži

KOMÁROV - Velmi neobvyklým způsobem ovlivnila Barum Czech Rally pátrání po zraněném muži z Komárova. Aby policisté nemuseli zrušit rychlostní zkoušku, museli se do obce dostat vrtulníkem, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Po celou dobu motoristické soutěže měli policisté k dispozici vrtulník, který dohlížel na dopravu ze vzduchu. Osádka vrtulníku se pak významně podílela i na pátrací akci po pětačtyřicetiletém zraněném muži z Komárova.

„Žena z Komárova na linku 158 oznámila, že její manžel spadl a poranil si hlavu. Když se probral z bezvědomí, odešel i s krvácející ránou z domu do lesa. Policisté se však do Komárova nemohli dostat běžnou cestou, protože silnice se právě kvůli rally uzavírala. Abychom nemuseli rychlostní zkoušku nechat zrušit, náš vrtulník přepravil pětici policistů včetně psovoda se psem do Komárova,“ konstatovala Macalíková.

Policisté do třiceti minut našli zraněného a silně dezorientovaného muže, kterého předali hlavnímu lékaři barumky. Ten pak zajistil okamžitý převoz do nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x