Strážníci opět dohlédnou na bezpečnou cestu dětí do škol

ZLÍN - Zlínští strážníci začali s novým školním rokem opět dohlížet na bezpečnou cestu dětí do škol. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Městské policie Zlín Šárka Škubalová.

Pravidelné dohledy u vytipovaných přechodů pro chodce potrvají do konce školního roku. Strážníky mohou lidé potkat každé ráno na jedenácti určených místech, která se nacházejí jak v centru města, tak i na sídlišti Jižní Svahy, v Malenovicích, a také u základní školy v místní části Štípa.

„I přes přijatá opatření žádáme motorizované účastníky silničního provozu, aby v blízkosti zařízení pro mládež věnovali zvýšenou pozornost řízení svého vozidla a odpovědným přístupem tak přispívali k větší bezpečnosti školáků. Rovněž tak nabádáme rodiče dětí, kteří své potomky dopravují do škol vozidlem, aby zvolili pro zastavení auta k vysednutí dětí takové místo a situaci, která nebude působit kolizně a nebude ohrožovat ostatní,“ podotkla Škubalová.

Ve školách zřizovaných městem Zlín usedlo v novém školním roce do lavic více ne 800 prvňáčků. Ve školním roce 2013/2014 se bude v 13 základních školách zřizovaných městem Zlínem vzdělávat kolem šesti tisíc žáků. „Otevřeno bylo celkem 33 prvních tříd, což je stejný počet jako na počátku minulého školního roku,“ dodal mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x