Policisté řeší další podvod při internetovém nákupu, peníze se jim ale tentokrát podařilo zachránit

ZLÍN - Zlínští policisté řeší další případ internetového podvodníka, díky včasné reakci poškozené ženy se ale podařilo zachránit peníze. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Pachatelé ke svému obohacení využívají anonymity internetu a neopatrnosti jeho uživatelů. Své o tom už ví i čtyřicetiletá žena ze Zlína, jejíž syn si na internetu objednal zánovní mobilní telefon. Za pár dní zvonila u dveří pracovnice České pošty s balíčkem v ruce. Žena tedy zaplatila přes tři a půl tisíce korun a balík si převzala. Doma ale zjistila, že místo mobilního telefonu byl v balíku pouze obal od MP3 přehrávače a v něm televizní ovladač.

„Žena nezpanikařila a udělala to nejlepší, co v danou chvíli mohla. Zašla na nejbližší policejní služebnu a vše řádně oznámila. Policisté ze zlínského obvodního oddělení na nic nečekali a prostřednictvím České pošty zabránili odeslání peněz pravděpodobnému podvodníkovi. Syn duchapřítomné ženy sice nemá mobil, avšak díky rychlému opatření nepřišel o našetřené peníze,“ poznamenal Jaroš.

Podle policistů by měl tento případ varovat před podvodníky všechny lidi, kteří si zboží objednávají podobným způsobem. Nápadně výhodná cena nabízeného zboží může také předpovídat velmi nevýhodný obchod, proto je vhodné podobné nabídky dobře zvážit. „Pokud by i přesto někdo otevřel zaplacenou dobírku a zjistil, že byl podveden, neměl by zbytečně váhat a vše by měl oznámit policistům dříve, než budou peníze vydány podvodníkovi,“ uzavřel policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x