Policisté pronásledovali ujíždějícího řidiče

UHERSKÝ BROD - Policisté honili v ulicích Uherského Brodu řidiče, který odmítal zastavit. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Hlídka uherskobrodských policistů dala řidiči fiatu znamení červeným světlem, šofér ale začal policistům ujíždět. Hlídka proto naskočila do auta a rozjela se za fiatem. Ten si to namířil nejdříve směrem ven z města. Policisté řidiči dávali zapnutým modrým majákem a houkačkou jednoznačně najevo, že má zastavit. Ten ale stále ujížděl a na konci města zabočil do uliček, kde se pokoušel policistům ujet. Ti mu ovšem nedali šanci a byli stále za ním.

„Nakonec se řidič vrátil téměř do míst, kde byl policisty původně zastavován, a zde zůstal stát. Nikoliv ale dobrovolně ale jen kvůli technickému problému vozidla. Policisté vyskočili z auta a řidiče ihned zajistili. Zjistili jsme, že jedenadvacetiletý muž má vysloven zákaz řízení. Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu nyní hrozí až tříleté vězení a zákaz řízení až na deset let. Za neuposlechnutí výzvy policistů může počítat s přestupkovou pokutou až pět tisíc korun,“ poznamenal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x