Z Valašska vyrazí na Slovácké slavnosti vína parní vlak

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Z Valašského Meziříčí vyjede už v sobotu speciální parní vlak za zábavou na Slovácké slavnosti vína do Uherského Hradiště. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Cestující přepraví na akci parní vlak v čele s lokomotivou Matěj. Výlet za lidovou tradicí, dobrým vínem, hudbou a výbornou náladou navíc zpestří Den otevřených památek. Návštěvníky čeká folklorní vystoupení, ukázky tradičních řemesel a umění a přehlídka regionálních vín.

„Parní vlak vyjíždí z Valašského Meziříčí v 6.30 hodin a do Uherského Hradiště přijede v 9.23 hodin. Během dne pojede ještě do Uherského Brodu a zpět,“ upřesnila Šubová.

Cestující z Valašského Meziříčí či Bystřice pod Hostýnem zaplatí za cestu do Uherského Hradiště 80 korun. V nabídce jsou i jízdenky na kratší úseky, z Holešova nebo Hulína stojí jízdné 60 korun, z Otrokovic 40. Mezi Uherským Hradištěm a Uherským Brodem zaplatí cestující za jízdenku 40 korun. Nejkratší úseky Staré Město u Uherského Hradiště – Uherské Hradiště a Uherské Hradiště – Kunovice / Popovice / Hradčovice budou stát 20 korun. Děti od šesti do 15 let platí polovinu jízdného, nejmenší cestují zdarma. Jízdenky se budou prodávat u průvodčího ve vlaku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x