Podvodník okradl seniorky o desetitisíce korun

KROMĚŘÍŽSKO - Na Kroměřížsku řádil neznámý podvodník, stejnou lstí obral dvě seniorky o desetitisíce korun. Jak serveru Zlin.cz sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová, tentokrát se kriminalistům podařilo sestavit identikit pachatele.

První podvodnikovou obětí se stala žena (87) z Bystřicka. Zavolal jí na pevnou telefonní linku, představil se jako přítel její vnučky a požádal o zapůjčení sta tisíc korun. Žena u sebe měla pouze 35 tisíc korun a po domluvě tuto částku nachystala do obálky, aby si ji muž mohl vyzvednout. Ten ale za chvíli volal znovu. Prý se nemůže dostavit osobně, ale posílá svého kamaráda, který obálku vyzvedne. Krátce po skončení hovoru si pro peníze přišel údajný kamarád. Žena mu obálku dala.

O hodinu později přišla obdobným způsobem o své peníze také další seniorka (77), tentokrát z Holešovska. Také jí zavolal domů na pevnou linku nějaký muž. Vydával se za jejího syna. I on chtěl půjčit peníze. Potřeboval 50 tisíc, žena u sebe ale měla pouze 40 tisíc korun. Na žádost falešného syna mu bankovky nachystala do obálky. Vzápětí ale volal opětovně. Nemůže si prý pro bankovky přijít osobně a tak posílá známého. Za pět minut synův dorazil údajný kamarád a obálku i s penězi si odnesl.

„V souvislosti s těmito případy pátráme po muži ve věku okolo třiceti až pětatřiceti let, který je asi 180 až 185 centimetrů vysoké štíhlé postavy. Oblečen byl do světlemodrých riflí a světlého trička, na hlavě měl kšiltovku. Hovořil česky bez přízvuku,“ konstatovala Kyšnerová.

Vzhledem k tomu, že se podařilo vytvořit identikit neznámého, žádá policie veřejnost o pomoc při určení totožnosti pachatele. Informace mohou občané poskytnout na kterémkoliv obvodním oddělení Policie ČR nebo na bezplatné lince 158.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x