Návštěvnost Jurkovičovy rozhledny trhla rekord

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rekordní počet návštěvníků vystoupal v srpnu na Karlův kopec v Rožnově pod Radhoštěm, kde stojí Jurkovičova rozhledna. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Pohled z Jurkovičovy rozhledny na město Rožnov si v druhém prázdninovém měsíci vychutnalo 8 560 návštěvníků. Celkem rozhledna za letošní sezonu eviduje už více než 25 tisíc hostů.

Noční vyhlídky na město, rozšíření otevírací doby, ale také sortimentu nabízeného zboží a služeb. A také možnost vstupu na Jurkovičovu rozhlednu z Valašského muzea v přírodě. To všechno jsou změny, které v letošním roce v pozitivním slova smyslu propagovaly Jurkovičovu rozhlednu. A ta se v srpnu dočkala svého návštěvnického rekordu – letos sem v srpnu zavítalo 8 560 návštěvníků. Ve stejném měsíci v roce 2012 to bylo 4 644 návštěvníků.

„Celková návštěvnost této nové dominanty města je v letošním roce 25 282 hostů. Toto číslo se samozřejmě ještě zvýší, protože rozhledna bude otevřena až do 15. října. Navíc vedení města uvažuje o otevření Jurkovičovy rozhledny také v období vánočních svátků,“ dodal Gross.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x