Otrokovičtí budou moci ovlivnit budoucnost města

OTROKOVICE - Obyvatelé Otrokovic budou mít příležitost ovlivnit budoucnost města, a to díky diskusi. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Diskuse se uskuteční v rámci přípravy Integrovaného strategickho rozvojového plánu města Otrokovice 2014 – 2023, a to 18. září od 17 hodin v kinosále Otrokovické Besedy.

„Dáváme tak lidem jedinečnou příležitost spolupodílet se na řízení rozvoje města a zapojit se do přípravy návrhu strategického dokumentu. Stačí se zapojit do diskuse o problémech a jejich dostupných řešeních se zástupci Městského úřadu Otrokovice. Probírat se budou témata jako je kultura, školství, volný čas, sociální služby, zdravotnictví, bydlení, životní prostředí, doprava a další,“ upřesnila Krupková

V rámci jednání bude představena také Místní akční skupina Severní Chřiby a Pomoraví, které jsou Otrokovice členem společně s Napajedly, Babicemi, Košíky, Gymnáziem Otrokovice, Otrokovickou Besedou, Rančem Kostelany, UnArtem Spytihněv, Nadějí Otrokovice a řadou dalších.

Místní akční skupiny jsou sdružením subjektů veřejné správy, podnikatelského a neziskového sektoru, které mají možnost čerpat podporu z dotačních titulů. Podle dostupných informací je zřejmé, že role místních akčních skupin bude v příštím programovacím období 2014 – 2020 posílena. Toto vyplývá z kohezní politiky státu, která bude celá více regionálně zaměřena. Město Otrokovice chce prostřednictvím setkání s občany posbírat všechny podněty, které by byly využitelné pro obyvatele Otrokovic, popřípadě celého regionu a mohlo by je v rámci místní akční skupiny prosadit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x