Ve Vsetíně začala stavba Bike arény

VSETÍN - Ve vsetínské místní části Semetín začala realizace první etapy Bike arény. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Jana Čadová.

Předpokládaná doba stavby je podle smlouvy 93 dnů, přičemž úplné administrativní dokončení akce proběhne na základě dotačních podmínek v červenci 2015. První etapa je rozpočtována na základě vítězné nabídky z výběrového řízení na zhotovitele na částku 2,143 milionukorun s tím, že výše dotace z Regionálního operačního programu může činit až 85 procent. V rámci první etapy bude vybudováno šest kilometrů takzvaných gravity trailů (tratě z kopce dolů) a devět kilometrů páteřního single tracku, který bude veden převážně po vrstevnici.

Více než 15 kilometrů jednosměrných trailů pro cyklisty, které v Semetíně vzniknou v rámci první etapy projektu Bike arény, by mělo být dokončeno v polovině listopadu letošního roku.

 „Každý návštěvník Bike arény si bude mít možnost vybrat, kterou stezku zvolí. Rozděleny totiž budou podle náročnosti,“ řekl Roman Kalabus, vsetínský zastupitel a autor projektu.

V těchto dnech se také začalo jednat o druhé etapě projektu Bike arény, jejíž realizaci zajišťuje Sdružení obcí Valašsko – Horní Vsacko. „V té se plánujeme výstavbu dalších šesti kilometrů tratí rozdělených do pěti tras, které budou navazovat na páteřní devítikilometrový single track,“ doplnil Roman Kalabus.

Bike aréna přinese široké spektrum možností nejen pro místní obyvatele, ale i pro turisty. „Na Moravě půjde o druhý největší podobný areál po Rychlebských stezkách v obci Černá voda,“ dodal Stanislav Pavelec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x