Lidé mohou vyrazit na noční pochod Hostýnskou magistrálou

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Třetí ročník oblíbeného nočního pochodu hostýnskou magistrálou se uskuteční v sobotu 7. září v oblasti mezi střediskem Troják a vyhlídkou na Bludném. Hlavním organizátorem akce je Yetty, maskot Hostýnských vrchů, který osobně vítá každého odvážného účastníka akce, serveru Zlin.cz to oznámila Vendula Perůtková  z bystřické radnice.

Za šera se účastníci pochodu vydají z Trojáku na Bludný, kde je čeká posezení při muzice, opékání špekáčků a košt vlastní slivovice. „Před půlnocí se rozveselený dav vydá za doprovodu portášů po neznámé cestě tmou a na konci cesty čeká všechny občerstvení,“ podotkla Perůtková.

Z Bystřice pod Hostýnem na Troják přiveze zájemce zdarma tradiční Yettybus, který vyjíždí z vlakového nádraží v 18 hodin a staví na všech hlavních zastávkách po cestě na Troják. Stejně tak funguje doprava i po cestě zpět. Předpokládaný návrat do Bystřice je kolem druhé hodiny ranní.

Akci pořádá město Bystřice pod Hostýnem s podporou Místní akční skupiny Podhostýnska, Ski-areálu Troják, dobrovolnými hasiči Chvalčov a Hošťálková a Valašského sboru portášského. Stejná organizační skupina pořádá i zimní závod na běžkách Hostýnský Yeťty, který se koná každý rok v únoru na trasách Hostýnské běžecké magistrály.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x