Kroměřížská radnice převezme sportovní halu pod svá křídla

KROMĚŘÍŽ - Dlouho diskutované převzetí Tělovýchovné jednoty Slavia Kroměříž pod ochranu radnice dostalo konkrétní podobu. Zařízení, které se už delší dobu potýká s finančními problémy, převezme pod svá ochranná křídla kroměřížská radnice, jejíž snahou je zachovat chod všech sportovních klubů, které navštěvuje téměř tisíc dětí z města a okolí. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Pavel Zrna.

„TJ Slavia se v minulých letech dostala do ekonomických problémů, které ještě prohloubil nový zákon o loteriích, kvůli němuž sportovní organizace přestaly dostávat peníze ze sázek a loterií. I když město Slavii výrazně podporuje a pomáhá jí krýt ztráty, ve stávajícím režimu by byla další existence ohrožena. Vedení tělovýchovné jednoty se obrátilo na město s prosbou o pomoc a po téměř ročních jednáních jsme se dohodli na konečné formě řešení,“ přiblížila situaci starostka Daniela Hebnarová.

Podle ní je hlavním cílem transakce zachování činnosti sportovních klubů, které navštěvuje téměř tisíc dětí. Převod spočívá v bezplatném darování budovy sportovní haly a přilehlých pozemků do majetku města. „Tento rok ještě dokryjeme ztrátu TJ Slavia rozpočtovým opatřením ve výši 320 tisíc korun, od 1. ledna příštího roku už ale provoz zařízení plně převezme naše příspěvková organizace Sportovní zařízení města Kroměříže. TJ Slavia si halu pronajme za symbolickou cenu šest tisíc korun ročně na 15 let s tím, že využití v ní najdou nejen sportovní kluby, ale i školy nebo neziskové organizace,“ doplnila Hebnarová, podle které činí hodnota tělocvičny asi 11 milionů korun a dalších 600 tisíc by stály okolní pozemky včetně asfaltového hřiště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x