Zlínská MHD doznala s novým školním rokem změn

ZLÍN - Dopravní společnost Zlín – Otrokovice přiblížila MHD školákům v Bartošově čtvrti a na Podhoří. Školní spoje zastavují na nových zastávkách v blízkosti škol a zjednodušilo se také spojení do školy pro děti ze staré části Příluků, server Zlin.cz o tom za dopravní společnost informoval Vojtěch Cekota.

Nové jízdní řády MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice platí již od měsíce července. Ale protože byl o prázdninách letní provoz, nové jízdní řády pro pracovní dny se reálně uplatňují až od nového školního roku.

„Pro běžné cestující se v MHD v porovnání s loňským rokem mnoho nezměnilo. Několik vylepšení jsme však připravili školákům,“ uvedl ředitel dopravní společnosti Josef Kocháň.

Ranní školní autobus, který sváží děti z okolí do Základní školy Dřevnická, bude jezdit již ze zastávky Příluky, Za Kapličkou. Další děti si do něj přistoupí v Přílukách, potom v Jaroslavicích a žáci si z autobusu vystoupí v blízkosti základní školy na zastávce Bartošova čtvrť, škola. Děti ze starých Příluků tak již oproti loňskému roku nebudou muset přestupovat. Na zastávce Bartošova čtvrť, škola, budou nově v čase před začátkem vyučování zastavovat také tři spoje trolejbusové linky 2. Dříve všechny trolejbusy touto zastávkou projížděly. Nově byla zřízena zastávka Škola M. Alše v blízkosti stejnojmenné základní školy na Podhoří. Před začátkem vyučování na ni bude zajíždět školní autobus s dětmi z Louk a z Prštného a také jeden trolejbus linky 4. Po skončení vyučování budou z této zastávky odjíždět dva spoje školního autobusu do Prštného a Louk. Dojíždějící žáci tak už nebudou muset docházet do školy až ze zastávky Svatopluka Čecha.

Pracovníci dopravní společnosti v těchto dnech monitorují obsazenost jednotlivých spojů a linek. „Nakolik jízdní řády odpovídají požadavkům na přepravu cestujících, poznáme vždycky nejdříve až tak v polovině září, až se ve školách stabilizují rozvrhy vyučování a jeho začátky pro jednotlivé školy a třídy. Pokud se to ukáže jako potřebné, jsme pak schopni ještě během podzimu zapracovat do jízdních řádů potřebné korekce,“ doplnil vedoucí dopravního úseku dopravní společnosti Pavel Nosálek.

Dopravní společnost proto v těchto dnech vítá veškeré věcné připomínky k jízdním řádům ze škol i od široké veřejnosti. „Nelze vyhovět úplně všem, ale každým takovým podnětem se zabýváme, na každý dopis či e-mail, ve kterém odesílatel uvedl zpáteční adresu, také odpovíme,“ uzavřel Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x