V Otrokovicích otevřeli firemní školku

OTROKOVICE - Otrokovická společnost Lapp Kabel otevřela svou firemní školku Oskárek. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Nová firemní školka sídlí v Otrokovicích u nádraží. Nabízí celkovou kapacitu 42 dětí. Zatím ji začalo navštěvovat 25 předškoláků. Zařízení je určeno především dětem zaměstnanců, ale část její kapacity nabídlo vedení firmy také rodičům dětí jiných spolupracujících organizací.

 „Rodinné hodnoty jsou pro nás důležité. Tímto projektem jsme se rozhodli podpořit sladění rodinného a pracovního života našich zaměstnanců a vytvořit kvalitní podmínky pro návrat rodičů z mateřské a rodičovské dovolené,“ prohlásil René Sedlák, provozní a finanční ředitel společnosti Lapp Kabel. „Chceme, aby maminky měly možnost se do zaměstnání vrátit dříve a nemusely svůj návrat odkládat z důvodu nemožnosti umístit své děti do školky či z finančních důvodů,“ dodala ředitelka školky Marie Lancouchová.

Zřízení nové firemní školky je další možností, kam rodiče mohou umístit své děti v případě, že se rozhodnou ukončit rodičovskou dovolenou. Ve městě zatím podle starosty Jaroslava Budka není s umísťováním dětí do Mateřské školy Otrokovice problém. „Díky navýšené kapacitě můžeme přijmout všechny děti rodičů, kteří o přijetí požádají. Očekáváme, že do firemní školky budou docházet děti zaměstnanců společnosti Lapp Kabel a dalších především z okolních měst, kde není situace tak příznivá,“ zmínil Jaroslav Budek.      

Oskárek je první nízkoenergetickou modulární stavbou mateřské školy v ČR. Firemní školka je určena pro děti od dvou let věku. Nabízí dvě třídy mateřské školy a hlídací koutek, konzulatce  s odborníky, kvalitní vzdělávací program a prodlouženou pracovní dobu od 5.30 do 18 hodin. Fungovat zde bude i prázdninový provoz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x