Otrokovičtí prvňáci mají za sebou slavnostní pasování

OTROKOVICE - Prvňáčci ze Základní školy Trávníky mají za sebou slavnostní pasování do řad školáků. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Neobvyklým způsobem uvítali malé prvňáčky žáci devátých tříd.Tímto aktem je nejen pasovali mezi sebe, ale nabídli jim také pomocnou ruku při jejich prvních školních krůčcích. Jak bude spolupráce vypadat, poznají prvňáci již v prvních dnech školního vyučování, kdy se budou navštěvovat, společně si malovat a věnovat se různému zábavnému tvoření.

Slavnostní ceremoniál se odehrál před základní školou. Volné prostranství zaplnili aktéři pasování, rodiče i další příbuzní. „Zajímavé dění neuniklo ani očím zvědavých kolemjdoucích. Při pasování slunečnicí dostali nováčci pamětní medaili a papírovou lodičku,“ upřesnila Krupková.

Trávnické pasování prvňáků je součástí školního vzdělávacího programu Pomáháme si růst. Ten klade důraz na spolupráci mezi dětmi navzájem, na dobré vztahy ve třídních kolektivech, na vytvoření bezpečné a pohodové atmosféry ve škole i na vytváření fungujících vztahů mezi dětmi a dospělými.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x