Na Uherskohradišťsku odhalili policisté více telefonujících řidičů i vozidel ve špatném technickém stavu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Uherskohradišťsku se v posledním týdnu zvýšil počet řidičů telefonujících za jízdy a také těch, kteří jezdí v autech ve špatném technickém stavu. Serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Před dvěma týdny zadrželi strážci zákona šest řidičů, kteří brázdili region ve vozech ve špatném technickém stavu. V posledních sedmi dnech však jejich počet stoupl na 17. „Přestupkovému řízení se nevyhne například mladík, který si vyjel po Mistřicích na vlastnoručně vyrobeném motocyklu, bez registračních značek a bez příslušného řidičského oprávnění. Čeká ho pokuta,“ konstatovala Šabatová. Výrazný nárůst zaznamenali policisté i u telefonování za jízdy. V uplynulém týdnu zadrželi policisté celkem 32 telefonistů, o týden dříve jich bylo jen 18.

I v posledním týdnu usedli za volant lidé pod vlivem alkoholu. Policisté narazili na celkem pět hříšníků ( o týden dříve jich bylo o jednoho více). Alkohol měl v sobě například pětatřicetiletý muž, který po propité noci usedl za volant Octavie. Mezi Nedakonicemi a Boršicemi u Buchlovic nezvládl řízení, v zatáčce vyjel ze silnice a havaroval do příkopu. Z toho po chvíli vyjel a najel do protějšího příkopu. Poté se mu podařilo i z tohoto vyjet a pokračovat dál v jízdě. „Cílem jeho opilecké cesty byla návštěva policie v Buchlovicích, kam se měl dostavit z důvodu řešení jízdy pod vlivem alkoholu ze čtvrtka 29. srpna. Tehdy nadýchal 2,92 promile alkoholu. Nyní mu v dechu policisté naměřili 2,02 promile alkoholu. Při jeho neuvážených jízdách se naštěstí nikomu nic nestalo,“ upřesnila Šabatová.

Dalším hříšníkem za volantem byla jednatřicetiletá žena. Tu zastavila hlídka Městské policie v Uherském Hradišti. Při dechové zkoušce jí strážníci naměřili 1,03 promile alkoholu. Po deseti minutách přivolaná policejní hlídka naměřila ženě 1,26 promile alkoholu. „Žena popírala jakékoliv požití alkoholu. Údajně prý vypila jen dvě deci kofoly. Policisté ženu převezli do Uherskohradišťské nemocnice k odběru krve. I jí hrozí trest odnětí svobody v podobě jednoho roku a zákaz řízení,“ dodala Šabatová.

Ne málo toho před jízdou na kole vypil třiačtyřicetiletý muž, kterého policisté zastavili v Uherském Brodu v ulici Močidla. Dechová zkouška prokázala hodnotu 1,91 promile alkoholu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x