Karel Rachůnek načíná třetí rok v týmu nebeských hvězd

Přesně dva roky uplynuly v sobotu 7. září od tragického pádu letadla u ruské Jaroslavle. Smrt tam tehdy vedle svých spoluhráčů našel i Zlíňan Karel Rachůnek. O víkendu se rodina, kamarádi, známí i obyčejní fanoušci zastavovali u jeho hrobu na zlínském Lesním hřbitově.

Je to zajímavá a docela zvláštní souhra okolností, Karel leží jen pár desítek metrů od největšího Zlíňana všech dob, průmyslníka Tomáše Bati. Ten stejně jako on zahynul při leteckém neštěstí. To se ovšem psal teprve rok 1932.

Na Rachůnkově hrobě se o víkendu vystřídaly desítky lidí, zdobí jej především velký věnec od rodičů Naděždy, Karla a obou bratrů Tomáše a Ivana se vzpomínkovými stuhami. Další výzdobu se srdíčkem a kyticí květů připravila manželka Kateřina s dětmi Matějem a Kačenkou.Desítky svíček jsou důkazem nezapomínání kamarádů a fanoušků. Jen pro vzpomínku. Malá Kačenka se drala na svět právě ve chvílích, kdy její tatínek hrající dnes v týmu hokejových nebeských hvězd otevřel v roce 2010 naší reprezentaci cestu za zlatem na mistrovství světa svým nejslavnějším „Rachna kachna gólem.“

Vzpomínkou na vynikajícího hokejistu i člověka byla i dražb jeho dresu, pro dobročinné účely se tak podařilo získat 40 700 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x