V Podzámecké zahradě se uskuteční další ročník závodu dračích lodí

KROMĚŘÍŽ - V Podzámecké zahradě v Kroměříži se už za několik dní uskuteční druhý ročník závodu dračích lodí. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Pavel Zrna.

První ročník festivalu dračích lodí se konal loni v září na Dlouhém rybníku. „Vzhledem k dobré odezvě ze strany závodníků i ostatních zúčastněných byl připraven druhý ročník festivalu O putovní pohár města Kroměříže, který se uskuteční v pátek 13. a v sobotu 14. září. Letošní ročník je rozšířen o přebor škol, kterého se mohou zúčastnit žáci 8. a 9. ročníků ZŠ nebo studenti 1. a 2. ročníků středních škol,“ konstatoval Zrna. 

Páteční program bude patřit přeboru škol a potrvá od od 10 do 13 hodin. Vlastní závod se pojede v sobotu od 10 do 15 hodin a bude pod záštitou starostky města Kroměříže Daniely Hebnarové.

Akci pořádají Plavba KM, Arcibiskupský zámek a zahrady, město Kroměříž a kavárna Sezona. Pořadatelský tým byl posílen o občanské sdružení Kroměřížsko – sdružení pro cestovní ruch., které se stalo jedním z hlavních pořadatelů a nabídlo tuto akci také jako prostor pro aktivity a propagaci členů sdružení i ostatních subjektů zabývajících se turistikou a cestovním ruchem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x