Uherskobrodští strážníci mají novou služebnu

UHERSKÝ BROD -  Uherskobrodští strážníci se přemístili do nové služebny, z Hradní ulice se přestěhovali do ulice Pecháčkova. Serveru Zlin.cz to za uherskobrodskou radnici uvedla Markéta Švehlíková.

Městská policie získala nové zázemí v objektu, který původně sloužil jako administrativní budova Uhelných skladů. Po dílčích stavebních úpravách v roce 2007 zde vznikly kancelářské prostory pro potřeby městského úřadu. „Když se odsud v roce 2011 odstěhoval odbor sociálních věcí, bylo rozhodnuto o rekonstrukci objektu pro potřeby Městské policie Uherský Brod. Budova na Hradním náměstí, kde dosud strážníci sídlili, byla totiž již v nevyhovujícím stavebně-technickém stavu a měla narušenou statitku. Zastupitelstvo města rozhodlo o jejím prodeji a rekonstrukci objektu v Pecháčkově ulici,“ upřesnila Švehlíková.

Rekonstrukce trvala pět měsíců, město zde nechalo vyměnit střechu i okna, zateplit budovu, vybudovat zdravotechniku, vzduchotechniku, vytápění, elektro a plynoinstalace a podobně. „V budově je také instalována výpočetní technika a výkonný záložní diesel agregát pro napájení elektřinou v případě krizových situací,“ doplnil uherskobrodský starosta Patrik Kunčar. Náročné bylo i vytvoření nové optické trasy a přepojení městského kamerového dohlížecího systému a jeho digitalizace a po vlastním fyzickém přestěhování městské policie do nové budovy oživení všech systémů a tísňových linek.

Opravy stály více než 2,8 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x