VOLBY: Lidovce povede do voleb starosta Strání

ZLÍN - Krajský výbor KDU-ČSL Zlínského kraje definitivně schválil kompletní kandidátní listinu pro podzimní parlamentní volby. Lídrem kandidátky byl potvrzen Ondřej Benešík, starosta Strání a krajský zastupitel,serveru Zlin.cz to oznámila krajská tajemnice strany Karla Vaculínová.

Druhou pozici na kandidátce obsadil náměstek primátora Zlína Miroslav Kašný, třetí je ředitel polikliniky v Uherském Brodě Ludvík Hovorka a čtvrté místo patří ředitelce Charity Bystřice pod Hostýnem Šárce Jelínkové. První pětku uzavírá Robert Teleky, lékař Chirurgické ambulance Vsetín.

„Sestavenou kandidátku považuji za velmi silnou. Je na ní řada zkušených a starostů a místostarostů, jako například starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar nebo starosta Starého Města Josef Bazala. Velkou posilou je také ředitelka Diecézní charity Valašské Meziříčí Zdislava Odstrčilová. Zvláště mám radost z toho, že naši kandidátku podpoří i známé a úspěšné osobnosti, které jsou respektované i mimo politiku, jako například vítězka soutěže o nejlepšího učitele Zlatý Ámos 2013 Růžena Hlůšková nebo trenér dostihových koní František Holčák. Jsem velmi rád, že účastí na kandidátce dávají svoji důvěru a posilují KDU-ČSL,“ řekl lídr kanidátky Ondřej Benešík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x