Zlín čeká podzimní deratizace

ZLÍN - Ve Zlíně a v příměstských částech se v nejbližších dnech uskuteční podzimní deratizace. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Podzimní deratizace začala v pondělí a potrvá do 1. října. Dotkne se vnitřního města a současně příměstských částí Jaroslavice, Kudlov, Lužkovice, Klečůvka, Kostelec, Štípa, Velíková, Lhotka-Chlum a Salaš na pozemcích a v nemovitostech ve vlastnictví města.

Při deratizaci bude použita opět nástraha ve formě červených granulí a mořeného zrna. Místa, kde budou nástrahy kladeny, pracovníci firmy vždy viditelně označí.

„Upozorňujeme občany, že hubení hlodavců v objektech a na pozemcích, které nejsou ve vlastnictví města, se provádí na náklady vlastníků, uživatelů nebo provozovatelů těchto objektů. Každý občan či firma má možnost zvolit pro deratizační zásah na svém majetku jinou odbornou firmu zabývající se prováděním deratizace v souladu se zákonem,“ poznamenal Dvořák

Spolupráce občanů při vyhledávání ohnisek výskytu hlodavců je vítána. Se svými podněty či žádostmi se mohou obracet buď přímo v terénu na pracovníky deratizační firmy a  nebo na telefonních číslech 577 431 128 či 603 48 00 24. Dále mohou lidé kontaktovat také odbor životního prostředí a zemědělství Magistrátu města Zlína.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x