Na Kroměřížsku vykradl zloděj tři auta v jednom dni

KROMĚŘÍŽ - Hned tři vloupání do aut museli během jediného dne řešit kroměřížští policisté. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Dvě vloupání se stala na různých místech v Kroměříži, třetí pak v nedaleké obci. Do dvou aut vnikl pachatel násilím přes noc. U jednoho z vozů poškodil zámek na dveřích řidiče, u dalšího rozbil trojúhelníkové okno. Třetí auto vykradl bez zjevného poškození během odpoledních hodin.

Majitelé tak přišli o věci, které ponechali uvnitř automobilů většinou viditelně umístěné. Zloděj jim odcizil například osobní doklady, elektroniku, pracovní nářadí, oblečení a CD hudební nosiče. Celkem tímto jednáním způsobil škodu odcizením za bezmála 15 tisíc korun a dále škodu poškozením automobilů čtyři tisíce korun. Pachateli, který se dopustil trestného činu krádež, v případě dopadení hrozí až dva roky vězení.

„Opětovně upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži a mnohdy nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x