Mladíka přistihla při vloupání ostraha

STARÉ MĚSTO - Přímo při vloupání do areálu ve Starém Městě, kde sídlí řada firem, přistihli mladého zlodějě muži střežící objekty. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Mladík, který chtěl někde ukrást peníze, si myslel, že jej v areálu nikdo nebude rušit. Rozbil okno a protáhl se kolem železné mříže. V kanceláři pak neúspěšně hledal peníze. Nic nenašel, tak se opět prosoukal okenní mříží ven. Ještě se rozhlížel po areálu, ale v tom jej přistihli členové ostrahy. Mladík byl potřísněn od krve, protože se pořezal o střepy z okna. Strážný přivolal uherskohradišťské policisty, kteří zloděje zadrželi. „Při prohlídce policisté zjistili, že zloděj byl neúspěšný a z kanceláře nic neukradl, jen způsobil škodu rozbitím okna,“ poznamenal Mergental.

Jak se ukázalo, nešlo o jedinou kriminální aktivitu osmnáctiletého zloděje z Prostějova v poslední době. Už večer předtím přišel ke stojanu kol u obchodního domu ve Starém Městě, kleštěmi překonal lankový zámek a na kole za 12 tisíc korun a odjel pryč. „Co s kolem udělal, není úplně jasné, ale policisté jej každopádně u něj nenašli. Sdělili jsme mu podezření ze spáchání trestných činů krádeže. Hrozí mu až dva roky vězení,“ doplnil Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x