Otrokovická radnice nechá zateplit školu

OTROKOVICE - Základní škola T. G. Masaryka v Otrokovicích se dočká zateplení. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Lenka Krupková, cílem rekonstrukce je uspořit peníze za vytápění a zlepšit podmínky pro výuku.

Rekonstrukce, při které budou zlepšeny tepelně technické vlastnosti školních budov, začne v příštím týdnu. Práce by měly být hotovy do Vánoc.

Základní škola T. G. Masaryka byla postavena v 70. letech, v době kdy byl populační nárůst, a proto je stejně jako základní škola Trávníky pavilónového typu. To představuje zvýšené náklady na údržbu i vytápění. „Zlepšení tepelně technických vlastností školy do budoucna přinese nemalé úspory na výdajích za teplo. Takto získané prostředky pak mohou být použity jiným způsobem, například na vybavení učeben. Zateplením školy a výměnou zbývajících oken se také zlepší podmínky pro práci žáků i učitelů,“ konstatoval otrokovický starosta Jaroslav Budek.

V rámci stavby budou demontována původní, dosud nevyměněná okna a dveře, venkovní parapety z pozinkovaného plechu, vybourány větrací mřížky, odstraněna bude nesoudržná omítka, oplechování atiky i dilatační lišty, osekány omítky ostění a nadpraží u všech oken a další. Osazena pak bude nová plastová prosklená stěna s izolačním dvojsklem a dveřmi splňující potřebné normy. Kontaktním zateplovacím systémem budou zatepleny všechny objekty včetně střech. Provedeny budou také nové klempířské konstrukce.

„Na revitalizaci školy se nám kvalitně zpracovanými projekty podařilo získat dotaci ze Státního fondu životního prostředí České republiky – Operačního programu Životní prostředí. Z celkových nákladů projektu ve výši 10,1 milionu korun by dotace měla pokrýt přibližně 80 procent z této částky. Zbytek uhradíme z městského rozpočtu,“ doplnil otrokovický místostarosta Milan Plesar.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x