Policie hledá sedmkrát trestaného recidivistu

ZLÍN - Zlínští kriminalisté hledají sedmkrát trestaného recidivistu Milana Dzurka (40), který podle všeho má co do činění s loupežným přepadením ve Zlíně. Serveru Zlin.ct to uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Krajští kriminalisté vedou trestní řízení ve věci loupežného přepadení, které se stalo v lednu tohoto roku ve Zlíně, nedaleko zastávky MHD v ulici Gahurova. Na schodišti za podchodem k autobusovému nádraží zastavil hodinu před půlnocí šestapadesátiletého kolemjdoucího jiný muž a se slovy „Dej to sem“ mu začal šacovat bundu. Oba muži při potyčce spadli na zem a přepadený utrpěl těžké poranění kolene. „Vzhledem k těžké újmě na zdraví hrozí pachateli v případě prokázání viny trest odnětí svobody na pět až 12 let,“ konstatoval Jaroš.

S tímto případem má zřejmě co do činění i sedmkrát trestaný recidivista Milan Dzurko. Tento čtyřicetiletý Slovák, po kterém vyšetřovatel vyhlásil pátrání, se pohybuje po území celé České republiky. Využívá pohostinnosti žen, se kterými účelově navazuje krátkodobé známosti a u kterých přespává.

„Jelikož nám není znám současný pobyt Milana Dzurka, žádáme o spolupráci také širokou veřejnost. Jakékoliv informace týkající se hledaného muže přijmeme na libovolné policejní služebně, popřípadě na bezplatné lince 158,“ doplnil Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x