Berani nakonec sklopili rohy, Rytíři vyhráli po nájezdech 4:3

Premiéra nové sezóny na domácím ledě hokejistům PSG Zlín příliš nevyšla, jednobodový zisk je proti papírově slabšímu Kladnu docela málo. Lépe řečeno méně, než natěšení fandové čekali. Podle průběhu skóre to zase na velké stýskání není.

Domácí totiž v utkání hned třikrát prohrávali, trochu to připomínalo poslední utkání, které tu hráli na jaře, to bylo ovšem sedmé finále s Plzní o titul. Výsledek nakonec totožný, tentokrát po nájezdech 3:4.

První část hry vyšla lépe hostům, ti šli do šaten spokojenější po Tenkrátově trefě.

Domácí zapnuli na vyšší obrátky, vyrovnal Balaštík, ale Kladenští znovu odskočili, když Štůralu propálil Dragoun. Krásnou akci dvojice MelenovskýČech ovšem završil druhý jmenovaný a bylo znovu srovnáno.

V polovině třetí části pak udeřil v neděli velmi aktivní Treille a s domácími to nevypadalo dvakrát dobře. V 58. minutě ale pálil tvrdě Marušák – 3:3.

V prodloužení se velké věci neděly, v nájezdech ano, cinkaly tyče a hostům nakonec i štěstí, když rozhodl Havlíček. Zajímavé je, že ve zlínském dresu proměnil nájezd Honejsek, bodový bonus to ovšem na rozdíl od úvodního duelu v Litvínově neznamenalo. 

V příštím kole míří Zlínští do Třince k repríze jarního semifinále, v neděli hostí Karlovy Vary.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x