Lidé vytvořili 67 zvířat z různého odpadu

 STARÉ MĚSTO – Více než dvě stovky soutěžících a stejný počet přihlížejících lidí se o víkendu zúčastnilo ve Starém Městě akce s názvem Děti a Kovozoo. Veřejnost měla možnost vytvořit z kovu, dřeva a dalšího odpadu zvířata, řekl serveru Zlin.cz mediální partner akce Daniel Rojan.

V Kovozoo přibyly nejrůznější přírůstky. „Máme nová různá plemena psů ze všech materiálů, dále dřevěného koně Pegase, kovovou medúzu Médeu, štíra, lva a mnoho dalších,“ vyjmenoval Rojan.

Podle něj byla akce určená všem, kteří si chtějí hrát a mají rozvinutou fantazii. „Rodiny s dětmi, ale i skupiny nebo jednotlivci mohli vytvořit zvíře ze dřeva, kovu nebo elektroodpadu, které bude vystavené v Kovozoo,“ podotkl Rojan.

Expozice se nachází v klidové zóně někdejšího cukrovaru ve Starém Městě. Netradiční zoo bez klecí a mříží zahrnuje ve stálé expozici přes 30 výtvorů různých velikostí. „Není to ale konečný stav, počítáme i s dalšími přírůstky díky motivační akci Děti a Kovozoo,“ sdělil Rojan s tím, že v blízkosti expozice jsou další atrakce jako maják nebo pirátský koráb.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’15996′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚818‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚15996‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x