Ve Zlíně vystaví pomůcky pro zdravotně postižené

ZLÍN - Ve Zlíně se chystá celodenní prezentační výstava kompenzačních pomůcek pro zdravotně postižené lidi. Server Zlin.cz o tom informovala Miroslava Krumpolcová z Press centra.

Akci pořádá krajská pobočka Úřadu práce ve Zlíně ve spolupráci s Cechem mobility a Okresní správou sociálního zabezpečení Zlín, a to ve čtvrtek 19. září od osmi do 16 hodin celodenní. Výstava se uskuteční v prostorách budovy Okresní správy sociálního zabezpečení na třídě Tomáše Bati.

Úřad práce poskytuje zdravotně postiženým příspěvky na zvláštní pomůcky, které jim pomáhají v osobním i pracovním životě. Jde například o zakoupení motorového vozidla a jeho dodatečné úpravy, práce spojené s úpravou koupelny a WC a rozšířením dveří v bytě či samotné zvláštní pomůcky pro tělesně, zrakově a sluchově postižené. „V loňském roce bylo ve Zlínském kraji poskytnuto 309 příspěvků na zvláštní pomůcku v celkové výši 31,619 milionu korun. V letošním roce se jedná o 270 příspěvků v celkové částce 31,871 milionu korun. Mezi žádostmi o příspěvek na zvláštní pomůcku převažují požadavky na pořízení motorového vozidla,“ konstatovala mluvčí úřadu práce Miriam Majdyšová.

Na výstavě budou prezentovány kompenzační pomůcky pro lidi s těžkou vadou nosného nebo pohybového ústrojí (v přízemí budovy), včetně trenažéru ručního ovládání motorového vozidla. V prvním patře bude možno zhlédnout pomůcky pro zrakově postižené s ukázkami výchovy a přípravy vodících psů a ve druhém patře pomůcky pro sluchově postižené. Řadu pomůcek si mohou návštěvníci sami vyzkoušet. Výstavu doprovodí odborné přednášky. 

Akce je určena široké laické i odborné veřejnosti. „Lidé budou mít jedinečnou příležitost si vyzkoušet, jak se vozíčkář dopravuje po schodišti pomocí schodolezu, jak lze zvýšit komfort lidem se sluchovými vadami v domácnosti, jak vypadá úprava motorového vozidla pro tělesně postižené nebo jak se pracuje s vodícím psem pro zrakově postižené. Vstup na výstavu je bezplatný,“ dodala Majdyšová.

 
 
 
 

Sponzorem článku jsou Luxusní koupelny Praha, které nabízejí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x