Valašskokloboučtí mladí zdravotníci se stali mistry ČR

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Hlídka mladých zdravotníků z Valašských Klobouk získala historicky první titul mistrů České republiky. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Do celostátního kola se tým probojoval díky vítězství v oblastním kole ve Zlíně a v krajském kole v Blansku. Soutěž pořádal Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1 pod záštitou místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Aleny Gajdůškové.

Klání se zúčastnilo celkem 18 soutěžních hlídek z celé České republiky a čekalo na ně pět stanovišť, na kterých hlídky musely vyřešit modelovou situaci, zajistit vlastní bezpečnost, přivolat odbornou pomoc a poskytnout první pomoc poraněným. Spolu s hlídkou z Lidečka byli valašskokloboučtí jedinými zástupci za kraj Jihomoravský a Zlínský.

Nejlépe si nakonec vedl valašskokloboucký tým ve složení Bára Řepová (kapitánka), Jana Česneková, Anna Dorňáková, Erika Mačková a Jiří Šerý. „Naši mladí zdravotníci prokázali své vysoké odborné znalosti a schopnost týmové spolupráce. Děti zvládly všechny situace bez jediné chyby, nic je nezaskočilo a bravurně si poradily s každým úkolem, ani jedinkrát nezaváhaly,“ dodala Ludmila Šulcová, která je na soutěž připravovala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x