Do Rožnova míří maratonci

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Už pojedenácté se v sobotu v Rožnově pod Radhoštěm poběží půlmaraton Běh rodným krajem Emila Zátopka. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Z Kopřivnice, kde se slavný atlet narodil, zamíří stovky běžců do rožnovského Valašského muzea v přírodě, kde je Emila Zátopek pochován.

Délka trati je 22,3 kilometru, převýšení 375 metrů, start v 11 hodin před Technickým muzeem v Kopřivnici a trasa závodu Kopřivnice – Štramberk – Ženklava – Veřovice – sedlo nad pramenem Jičínky – Rožnov pod Radhoštěm. Klání je i letos zařazeno do seriálu závodů Českého běžeckého poháru, kterého se v loňském jubilejním ročníku zúčastnil rekordní počet 225 běžců.

„Doběh nejrychlejších běžců je očekáván po dvanácté hodině. Traťový rekord je 1:10:27. Slavnostní vyhlášení vítězů, včetně předání cen, se uskuteční za účasti Dany Zátopkové a členů Českého klubu olympioniků v rámci kulturního programu od 14 hodin v areálu Dřevěného městečka muzea. Od 15 hodin bude na slavnostní vyhlášení vítězů navazovat vystoupení rožnovského folklorního souboru Javořina,“ doplnil Gross.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x