Saša Rašilov pokřtí ve zlínské zoo tygry

ZLÍN - V Zoo Zlín se v neděli odpoledne uskuteční slavnostní křest dvou mláďat tygrů ussurijských. Kmotrem malých tygříků se stane oblíbený český herec Saša Rašilov, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Křtiny se uskuteční ve 14 hodin přímo u expozice tygrů ussurijských v asijské oblasti zoo. Malí tygříci, sameček a samička, patří mezi vzácné přírůstky zlínské zoo, podle toho byli také vybíráni jejich kmotři. „Zatím jsme se rozhodli prozradit jméno jednoho kmotra, kterým bude český herec Saša Rašilov. Po ukončení křtin se navíc bude přímo u expozice tygrů konat autogramiáda Saši Rašilova, kromě podpisu si návštěvníci odnesou i hezkou fotografii naších tygříků,“ podotkla Bujáčková.

Tygry ussurijské chová zlínská zoo od roku 1968. V současné době tvoří pár devítiletá samice Tanja, kterou získala Zoo Zlín ze Zoo Čeljabinsk, a dvouletý samec Josef, který přišel do Zlína na konci roku 2012 z německé Zoo Eberswald. Pro Tanju je to již druhý úspěšný porod a odchov mláďat. Poprvé se tak stalo v roce 2009, kdy s jiným samcem zplodila a následně odchovala tři tygřata (dva samce a jednu samičku). Nová mláďata přišla na svět letos na jaře.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x