Lidé mohou nominovat dobrovolníky na ocenění

ZLÍN - Krajští radní schválili výzvu k předkládání nominací pro ocenění dlouhodobé a kvalitní činnosti dobrovolných pracovníků v oblasti volnočasových aktivit dětí a mládeže Zlínského kraje 2013. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Aktivní využití volného času dětí a mládeže pod vedením kvalifikovaných vedoucích patří mezi priority Zlínského kraje v oblasti primární prevence negativních společenských jevů. Oblast volného času představuje významný potenciál pro neformální výchovu a vzdělávání mladé generace. Práce s dětmi a mládeží realizovaná dobrovolnými pracovníky ve volném čase je proto společensky důležitá a hodna ocenění.

„V již X. ročníku ocenění může podat návrh na ocenění fyzická či právnická osoba, která zašle vyplněný nominační formulář na adresu Krajského úřadu Zlínského kraje, odbor školství, mládeže a sportu, nebo jej dodá osobně prostřednictvím podatelny Krajského úřadu, a to nejpozději do 25. října do 13 hodin,“ upřesnila Dvorníková.

Navrhovatel zašle jako povinnou přílohu nominačního formuláře popis činnosti a dosažených výsledků navrhované osoby v rozsahu minimálně jedné poloviny listu A4 a maximálně jednoho listu A4. Dále zašle emailem jako povinnou přílohu nominačního formuláře maximálně tři fotografie zachycující navrhovaného při práci s dětmi či mládeží na e-mail veronika.bystronova@kr-zlinsky.cz.

Navržen může být pracovník, který se ve svém volném čase pravidelně věnuje dobrovolnicky přímé práci s dětmi a mládeží Zlínského kraje. Za dlouhodobou činnost se pro tuto výzvu považuje práce s dětmi a mládeží v délce minimálně sedm let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x