Během jízdy vlakem budou moci zájemci odevzdat starý elektrospotřebič

ZLÍN - Zlínský kraj jako první v České republice ve spolupráci s neziskovým kolektivním systémem Elektrowin a společností České dráhy odstartuje projekt na podporu zpětného odběru elektrozařízení – Jízda do stanice Recyklace. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Každý, kdo bude od 30. září do 4. října cestovat vlakem na trati Otrokovice – Zlín střed – Vizovice, může v těchto třech stanicích odevzdat nepotřebný elektrospotřebič pracovníkům oblečeným do zelenožlutých kostýmů. Získá tak los, za který může vyhrát nové elektrické zařízení v hodnotě tisíc korun. Výherci budou vyhlášeni při Dni Zlínského kraje 5. října v 10 hodin na nádraží Zlín – střed, kde se za účasti hejtmana Stanislava Mišáka uskuteční slavnostní slosování.

Cena bude k vyzvednutí buď přímo na nádraží, anebo následně v pracovních dnech v Krajském úřadu Zlínského kraje – v odboru životního prostředí. O výhře budou cestující informováni textovou SMS zprávou.

„Jsme rádi, že Zlínský kraj je prvním krajem v republice, který vlak do stanice Recyklace vypraví. Podle propočtů společnosti České dráhy za tento týden vlakem pojede a nádražím projde více než půl milionu cestujících. Je to tedy mimořádná příležitost, jak je oslovit a připomenout jim, že vysloužilé elektrospotřebiče rozhodně nepatří do popelnic či na černé skládky, ale na místa určená pro jejich zpětný odběr, tedy do sběrných dvorů či prodejen elektro,“ řekl Tomáš Hladík, vedoucí oddělení technické ochrany prostředí a energetiky odboru životného prostředí Zlínského kraje.

Jízdu do stanice Recyklace mohou absolvovat i školní třídy. Pro ně bude na nádražích Otrokovice, Zlín-střed a Vizovice připravena zajímavá naučná lekce z ekologie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x