Hodinky za 90 tisíc korun prodala zlodějka za pětistovku

ZLÍN - Zlínští policisté ukončili vyšetřování krádeže luxusních hodinek z konce července v jednom ze zlínských zlatnictví. Jak se ukázalo, za krádeží stála žena (31) z Kroměříže, která hodinky v hodnotě 90 tisíc korun nakonec prodala za pětistovku, serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Žena tehdy využila zaneprázdněnosti prodavače a v nestřeženém okamžiku odcizila z vitríny pár hodinek, jejichž celková hodnota byla bezmála 90 tisíc korun. „To však zřejmě netušila ani sama zlodějka, jinak si lze jen těžko vysvětlit, že je následně prodala náhodnému kupci za 500 korun. Žena v době krádeže byla pod vlivem drog a nutně potřebovala další dávku pervitinu,“ řekl Jaroš.

Následným vyšetřováním policisté objasnili i další, do té chvíle nedořešený případ. Tím byla krádež mobilního telefonu a slunečních brýlí v celkové hodnotě přesahující osm tisíc korun. Věci zmizely z prodejny oční optiky na konci června, taktéž ve Zlíně. A na svědomí tuto krádež má stejná žena, která o měsíc později kradla hodinky. Důvod, proč se k činu odhodlala, byl stejný jako v předešlém případě. Potřebovala peníze na drogy.

Zlínští policisté v uplynulých dnech předali spis státnímu zástupci a v případě, že bude ženě před soudem prokázána vina, hrozí jí trest odnětí svobody až na pět let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x