Zmar na slovácký způsob. Prohra na Spartě 1:4

Místy výborný výkon, ale dětinské chyby jednotlivců. Dlouho naděje na bodový zisk, ale nakonec výrazná porážka 1:4. Výlet do Prahy se zkraje víkendu fotbalistům Slovácka nevydařil.

Zápas na Letné otevíral 9. kolo Gambrinus ligy. Úvod, na který se Habancovi svěřenci pečlivě připravovali, jim hrubě nevyšel. Už v páté minutě se dostal po zaváhání v obraně hrající bez distancovaného Trousila do čisté šance Hušbauer, měl spoustu času, pohrál si s Melichárkem a docela suverenně otevřel skóre.

Bylo hůř, na konci úvodní čtvrthodinky si vybral oddechový čas při povinnosti odhlavičkovat míč stoper Rada a mladý Krejčí tak mohl poslat hosty do kolen.

Načež ukolébaní Letenští zvolnili a hosté vyhlásili opožděný budíček. Zvonil svojí pěknou ranou Daníček, rozechvěl ale jen břevno Vaclíkovy branky.

Po poločase se už slovácký tým prosadil i gólově, po zmatku v obraně Sparty dorážel do odkryté branky Kerbr. Sparťané byli rázem dole a Slovácko na koni. Vaclík s námahou vyrážel parádní bombu Valenty a pak se lámal zápas. Volešák nejdříve trestuhodně přestřelil v čisté šanci, za chvíli nádherně hlavičkoval centrovaný Kerbrův míč, ale Vaclík byl proti a konečky prstů vytlačil míč na roh.

Trest přišel dvakrát, nejdříve Brabec a pak domácí žolík Bednář ukázali, že ve fotbale vyhrává ten, kdo střílí góly a trestá chyby soupeře, ne ten, kdo dře, maká, bojuje, ale není střelecky produktivní.

Sparta-Slovácko 4:1. Za týden důležitý zápas s Baníkem Ostrava na domácím stadionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x