Tři body za trpělivost. PSG Zlín-Energie Karlovy Vary 3:1

Důležité tři body si ve čtvrtém kole extraligy připisují hokejisté PSG Zlín. Výhra nad houževnatými Západočechy z Karlových Varů se nerodila ani trochu lehce. Nakonec ji pojistil gólem do prázdné branky při power play hostů kapitán Petr Čajánek chvíli před koncem.

Velkou oporou hostů byl čarující brankář Závorka a dlouho to vypadalo, že se ve Zlíně zase bude znovu prodlužovat. To bylo tak…

…už v 17. minutě krásně napálil puk dvacetiletý varský forvard Flek a pokud by se hrála mariášová partie, byl to skutečný flek a trumf. Pak šel tenhle střelec na hanbu za docela zvláštní prohřešek, neměl totiž správně upravený dres.

Domácí ale skórovali až při rovnovážném hráčském stavu. Minuta 23. Honejsek pěkně usměrnil Tesaříkovu střelu. Vyrovnáno.

Poté se ukázal syn trenéra Zlína Roman Vlach, samozřejmě v dresu soupeře, na Štůralu ale k otcově radosti nevyzrál. Šance se rodily na obou stranách, brankáři ukazovali svoji třídu.

V nástupu do třetí části domácí přidávali pod kotel, radosti se dočkali zaslouženě při vyloučení hostujícího Látala, to už svítila na ukazateli prchajícího času 50. minuta.

V samém závěru završil bitvu o cenné body, jak už napsáno, Čajánek. Po výhře 3:1 rychle pryč z chvostu tabulky, milí berani.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x