Ve Zlíně předvede své umění šéfkuchař, který vaří pro stáj Formule 1

ZLÍN - Tým lektorů zlínského kulinářského centra Chef se rozrostl o nové tváře a zájemci tak mohou načerpat inspiraci například i v kurzech vaření pod vedením šéfkuchaře Rudolfa Pospíšila, jediného kuchaře z Česka, který vaří pro stáj Formule 1. Serveru Zlin.cz to za kulinářské centrum uvedla Zuzana Vičanová.

Během podzimu si kulinářské centrum připravilo pro zájemce možnost nahlédnout pod pokličku italské či mexické kuchyně, zpracovávat se budou sezonní suroviny a chybět nebude ani příprava na haloween či vinná procházka rozmanitými částmi Francie.

O své kulinářské dovednosti se s lidmi podělí ti nejlepší kuchaři v oboru, kromě Rudolfa Pospíšila to bude i Milan Macháček nebo cukrářka Pavlína Permedlová. „Vítěz československé kuchařské soutěže Primerba Cup 2012 Rudolf Pospíšil připraví kurz Podzim v kuchyni, Pavlína Permedlová upeče nejlepší čokoládový dort a Milan Macháček nově povede například oblíbený kurz Maso, maso, maso,“ upřesnila Vičanová.

Milovníci italské kuchyně by si neměli nechat ujít kurz Itálie IV. pod vedením Radima Gerlicha, kde se naučí připravovat ty nejlepší těstoviny či mořského vlka. Radim Gerlich působil v restauraci Square po boku Riccarda Lucqueho, v současné době vede jeho Laboratorium. „V nabídce budou i Thajské kurzy pod vedením mistra thajské kuchyně Milana Macháčka,“ konstatovala Vičanová.

Podzim je i sezonou dýní, které jsou skvělé nejen na přípravu krémových polévek, ale i celého menu. Z dýní se dá vykouzlit také mnoho slaných i sladkých pokrmů. Nápady na zpracování dýní mohou zájemci načerpat v kurzu Slunce podzimu: dýně.

„Kromě klasických kurzů se uskuteční také kreativní workshop pro rodiče s dětmi na téma haloween,“ doplnila Vičanová.

Do zlínského kulinářského centra zavítá i známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Jeho kurz vaření bude na programu 3. prosince a poté ještě 11. ledna. Účastníci kurzu se pod jeho vedením naučí připravovat minutky z hovězího masa. Místo v kurzu si lidé mohou už nyní rezervovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x