Střední školy v kraji usilují o zaregistrování nových oborů

ZLÍNSKÝ KRAJ - Řada středních škol ve Zlínském kraji usiluje o zaregistrování nových studijních oborů, reagují tak na požadavky na trhu práce. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Návrhy na změny v rejstříku škol a školských zařízení Zlínského kraje iniciované řediteli jednotlivých škol už schválili krajští radní.

Předkládané návrhy před schválením krajskou radou projednal odbor školství, mládeže a sportu krajského úřadu a Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zlínského kraje. Nyní budou některé z nich dále postoupeny ke schválení Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Změny by měly nastat v celkem osmi středních školách, které požádaly o zápis nových oborů vzdělávání. „Tak například nově by se již od nového školního roku měla začít vyučovat Informační technologie na Obchodní akademii v Kroměříži, kde by mohl být počet žáků denního studia stanoven až na 120,“ podotkla Dvorníková.

Na kapacitní rozšíření se chystá také Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Zlín, která usiluje o vytvoření nového oboru Ošetřovatel pro 75 žáků. Podobným směrem hodlá jít i Střední odborné učiliště Valašské Klobouky, které usiluje o otevření nového oboru Ošetřovatel v denní formě vzdělávání.

Také Střední odborná škola Josefa Sousedíka ve Vsetíně by chtěla začít připravovat pro praxi nové specializace řemeslníků, a sice podlaháře a karosáře v denní formě studia, zároveň chce nabídnout možnost dálkového studia oboru Podnikání. Změny ale chystají i další střední školy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x