V Otrokovicích vznikne Turistické informační centrum

OTROKOVICE - Otrokovická Beseda začne provozovat, organizovat a poskytovat služby v rámci svého nového střediska - Turistického informačního centra, které zahájí provoz v lednu 2014. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Krupková.

Problematikou zřízení Turistického informačního centra ve městě se otrokovičtí radní zabývají dlouhodobě. K bezproblémovému zahájení jeho provozu bylo potřeba nejen zrekonstruovat prostory v Otrokovické Besedě, ale také přesně pojmenovat poskytované služby, vyřešit technické i organizační zajištění a rozpočet.

„Budeme poskytovat standardní služby. Počítáme s celoročním otevřením minimálně pět dnů v týdnu v rozsahu čtyřicet hodin. Hlavní turistickou sezonu plánujeme posílit na šest dnů v týdnu. Domluvit se bude možné nejméně ve dvou světových jazycích. Veřejnosti umožníme přístup na internet nebo třeba zprostředkujeme průvodcovskou službu. Nutné bude také zavést průběžný vzdělávací program v oblasti cestovního ruchu a získat potřebný certifikát,“ přiblížila vedoucí odboru školství a kultury Městského úřadu Otrokovice Barbora Šopíková.

Turistické informační centrum bude sloužit obyvatelům města i jeho návštěvníkům. Místní mohou využít kopírování, laminování, přijímání a vyzvedávání fotozakázek, prodej jízdenek, známek, parkovacích kartiček, ale i prodej a rezervaci vstupenek na akce Otrokovické Besedy či jiných pořadatelů. Turisté zase ocení poskytování propagačních tiskovin a materiálů, informace o městě, cyklostezkách, provozu na Baťově kanále, prodej upomínkových předmětů, pohlednic, knih, nebo například nabídku kulturního a sportovního vyžití či zajímavostí v okolí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x