Policisté na Uherskohradišťsku obvinili útočníky

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Vězení až na tři roky může potkat útočníky, které řešila policie na Uherskohradišťsku. Ve dvou případech se násilí na oběti dopustili muži, v jednom případě si agresivitu vybila na bývalém příteli žena, řekl serveru Zlin.cz policejní mluvčí Aleš Mergental.

Případy se staly během roku, policie však v posledních dnech trojici obvinila z ublížení na zdraví. První napadení se odehrálo v dubnu v hospodě v Uherském Hradišti. „Sedmadvacetiletý muž napadl svého potencionálního tchána. Chtěl s ním řešit problémy, které s otcem měla mít jeho přítelkyně,“ vysvětlil Mergental. Dvojice se nejprve dohadovala v baru, potom ale vyšla na ulici. Tam mladík udeřil protivníka, který padl na zem. „Muž jej ještě několikrát kopl. Oběť utrpěla tržné rány na hlavě a trupu a otřes mozku,“ podotkl Mergental.

Ve Strání napadl v červnu přítelkyni v opilosti devětadvacetiletý muž. „Seděla na opěrce lavičky. Cloumal s ní natolik, až přepadla. Když před ním utekla, dohnal ji a dal jí pěstí do obličeje. Skončila v nemocnici,“ popsal Mergental.

Třetí případ se stal v červenci ve Starém Městě. Tentokrát se do role útočnice pasovala čtyřiadvacetiletá žena. „S bývalým přítelem a jeho novou partnerkou seděla v hospodě. Potom se ale měla začít chovat nevhodně, a tak pár odešel. Ona za nimi ale vyběhla a muži začala sprostě nadávat. Pak jej povalila na zem, zasedla ho a bila pěstí do hlavy,“ řekl Mergental s tím, že dotyčná uhodila napadeného i kamenem do zátylku a kopla do hrudníku. Muž se pouze bránil. Jeho nová přítelkyně zavolala policii. Kromě pohmožděnin na hlavě a hrudníku měl i otřes mozku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x